Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır?
Endodontist dişin kök kanalındaki iltihaplı veya zarar görmüş pulpayı (damar-sinir paketini) çıkarır, dikkatli ve özenli bir şekilde kök kanallarını temizleyip şekillendirdikten sonra kök kanalını doldurur. Kanal tedavisi sonrası dişinize dolgu ya da porselen kaplama yapılır. Bütün bu işlemlerden sonra dişiniz diğer dişler gibi görevine devam eder.
Kanal Tedavisi Hakında Merak Ettikleriniz ;
Kanal tedavisi yapılırken ağrı hissedilir mi?
Modern anestezi teknikleri ve maddeleri sayesinde hastalar tedavi sırasında ağrı hissetmemektedirler. Tedavi sonrası birkaç gün tedavi gören dişte hassasiyet veya ağrı olabilir. Bütün bu şikayetler ağrı kesici ile ortadan kalkar. Dişinize kanal tedavisi sonrası restorasyon yapılana kadar o dişinizi kullanmamanız tavsiye edilir.
Kanal tedavisi dişi öldürür mü?
“Kanal tedavisi dişi öldürür” düşüncesi gerçeği yansıtmamaktadır. Kanal tedavisiyle dişin içindeki canlı doku alındıktan sonra dişiniz sıcağa ve soğuğa karşı hissiz hale gelir, ama çene kemiğinden ve çevre dokulardan gelen damar ve sinirlerle görevine devam eder, kemik içinde tutunur. Tedavi sonrası yapılacak uygun bir dolgu ya da restorasyon yardımıyla diğer dişler gibi fonksiyonlarını yerine getirir.
Kanal tedavisi dişi daha kırılgan hale mi getirir?
Kanal tedavisi yapılan dişler genelllikle büyük çürüklü ya da harap dişler olduğu için kanal tedavisi sonrası yapılacak restorasyon (dolgu veya kaplama) mükemmel ve kusursuz olmalıdır. Böylece dişlerin kırılganlığı önlenmiş olur.